OVER DE SITE

Limburg,…

dan dacht je vroeger aan de kerk, kolen, aan asperge of aan Prins Carnaval. Tegenwoordig aan onthaasten,  koeien die de landweg oversteken, kinderen die spelend door de bergweide -zonder koeienstront -rennen, een Toscaanse pizza en betaalbare huizen. Aan moeders die vrolijk babbelen over kunst en vaders die hun mega-gazon maaien. En dat alles zomaar 2 uurtjes onder de rook van de randstad vandaan.

Van oudsher kent deze provincie een levende Harmonie en Fanfare Cultuur die, met dank aan de Mijnen en de katholieke kerk, net als het Carnaval diep geworteld zit in de genen van menig Limburger … en daar is niets mis mee.

 

Deze site gaat echter niet over dat beloofde land van orde, kabbelende beekjes en glooiende dalen, maar over een ander Limburg:

Limburg als land van Jazz.

JO DAUTZENBERG

Over deze wereldwijd beoefende  muziek die overal haar eigen weg zoekt, haar eigen wetten kent  en tevens aan de basis ligt van alle lichte muziek. Jazz vindt juist ook in Limburg een vruchtbare bodem. Wat gebeurt er dan op Jazz gebied in Limburg? Wie volgt het  spoor… kan dat , waar, hoe? …en vooral  wie zijn de voortrekkers,  de muzikanten van het eerste uur, de giganten, de meesters.

Jazzvrienden willen dat weten. Kortom tijd voor een Jazzy site  met een willekeurige opsomming en een niet vooraf bepaalde volgorde van Limburgse Jazz Helden.

Jo Dautzenberg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *