Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans (1987, Heerlen) is musicus, met een specialisatie in hedendaagse muziek, en componiste. In haar werken zijn invloeden te vinden uit o.a. de natuur, “indeterminate”/”silent” muziek en butoh dans. In haar composities speelt ruimtelijkheid vanaf de eerste ontwikkeling een belangrijke rol, zowel in de muziek zelf, als in het gebruik van de uitvoeringsruimte. De concerten met composities en installaties van Sijstermans zijn steeds een uniek, voorbijgaand voorval in de realiteit, waarbij de persoonlijke beleving van stilte, klank, ruimte en licht centraal staat.

Sinds 2014 verzorgt Sijstermans regelmatig concerten bij Intro, productiehuis voor experimentele muziek in Maastricht, waar ze in 2018 en 2019 artist in residence is. In samenwerking met anderen brengt ze ook uitvoeringen van vele verschillende genres: performance art en vrije improvisatie tot post-retro folk en latin. Dit doet ze op uiteenlopende podia, van traditionele concertzalen tot underground locaties, in Nederland en buitenland, van Berlijn tot São Paulo en New York.

Germaine Sijstermans heeft klarinet gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Pierre Woudenberg en aan Codarts Rotterdam bij Jan Jansen.