Carlo Nardozza

Carlo Nardozza studeerde aan het conservatorium van Maastricht, waar hij zijn eigen kwintet samenstelde en zo ook eigen muziek begon te schrijven voor deze bezetting, meestal geïnspireerd door wereldmuziek.

Samen veroverde deze bende gelijkgestemde zielen in sneltreinvaart de jazzpodia in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Roemenië en Italië, wonnen ze prijzen op het jong jazztalent concours Gent (B, 2005), beste compositie prijs op het Tremplin jazz concours in Avignon (F, 2006) en de Jerry van Rooyen award (NL, 2006) en bracht dit kwintet al 2 CD’s uit: “Making Choices” en “Winterslag”.

Na de opnames van het tweede album “Winterslag”, had Nardozza behoefte aan een setting waarin hij als enige blazer functioneerde. Het kwintet wordt op pauze gezet en het Carlo Nardozza Quartet wordt opgericht. Daarnaast vormt Nardozza samen met Michel Bisceglia een duo.

De afgelopen jaren speelde Nardozza ook bij de fusion-funk band “Jeff Herr Corporation” van de Luxemburgse drummer Jeff Herr, waarmee hij over de hele wereld toerde en twee cd’s opnam.

Momenteel speelt hij ook bij het Europese trompetcollectief van Pierre Drevet “European Jazz trumpets”, nam hij platen op met het Orchestre National Jazz Luxemburg en Tuesday Night Orchestra en deelde hij als freelancer het podium met onder andere Bert Joris, Philip Catherine, Paul Michiels, Clouseau, Lee Konitz,  Dado Moroni, Rosenberg 3, Bobby Shew, Henri Texier, George Duke, Brussels Jazz Orchestra …