MIKE ROELOFS

LIMBURGSE JAZZ HELDEN

MIKE ROELOFS

Piano, compositie

 

www.mikeroelofs.com

 

Mike Roelofs

Mike studeert aan het conservatorium in Maastricht van 1997 tot 2002. Tijdens zijn studieperiode richt Mike zich vooral op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Ook richt Mike het Mike Roelofs Trio op. Deze formatie wint in 2001 het Concours Chambre Ceramique in Maastricht.
In 2002 wint Mike met zijn Mike Roelofs Quartet wederom een eerste prijs, dit keer de Frysian Crossover Competition in Leeuwarden.

Als freelance pianist is Mike actief in veel verschillende bezettingen en beheerst een verscheidenheid aan stijlen. Zo is hij vaak te zien op binnen- en buitenlandse podia.
Sinds 2003 is Mike Roelofs regelmatig actief als studiomuzikant en werkt hij mee aan uiteenlopende projecten en producties.  “Ik probeer me altijd muzikaal open te stellen en  zo flexibel mogelijk om te gaan met het materiaal dat voor handen is. Ik wil geen kopie zijn van iemand anders, maar ik ben altijd op zoek naar mijn eigen geluid en vocabulaire.”

DUTCH JAZZ COMPETITION

In 2007 wint Mike de Jerry van Rooyen Award, toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de jazz in Limburg. In 2008 wint Mike de ‘Glenn Corneille Talent Award’ en speelt hij op het North Sea Jazz festival, met zijn eigen groep de ‘Mike Roelofs Band’. Hij ontvangt hier de prijs voor de beste eigen compositie tijdens de Dutch Jazz Competition voor zijn stuk: ‘From Babel To Bethel’.

Op dit ogenblik werkt Mike met verschillende bands: Het Ryan Carniaux Quartet, Gerard van Maasakkers, Roelofs2 Lauscher Trio, Sam Vloemans, Gedichten op muziek, Deuk of de concertreeks ‘Jazz in de Klep’ zijn slechts een paar projecten waarbij Mike betrokken is.