MARC HUYNEN

LIMBURGSE JAZZ HELDEN

MARC HUYNEN

Trompet

02-07-1966

geboren in Heerlen

www.marchuynen.nl

 

Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls.

Hij  volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk,Vince Mendoza, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham.

Marc Huynen musiceerde o.a. in de volgende orkesten:

The Glenn Miller Orchestra, Cubop City bigband, El Tattoo del Tigre, No limit, Jazzorchestra National Du Luxembourg, Il novo cente (Night of the Proms) en de WDR bigband.

Samen met deze WDR Bigband  speelde hij mee op de cd Avant Gershwin van de Amerikaanse zangeres Pattie Austin welke met een Grammy Award werd onderscheiden.

Marc Huynen begeleidde jazzmusici zoals Toots Thielemans, Benny Bailey, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze.

HUYNEN 2

Hij is regelmatig gastdirigent en/of trompettist bij oa Bigband Aachen, Score Jazz Orchestra en de BigbandConvention uit Keulen.In kleine bezetting is hij regelmatig te horen met zijn jazzquartet of met de jazztronauts (groovy jazz). Daarnaast is hij als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen, Aken en Maastricht waar hij muzikaal leider is van de Kumulus bigband en Kumulus Leerorkest.

Verder is hij mede-oprichter en muzikaal leider van de Mo’Jones Bigband (een bigbandproject met zanger Mo’Jones)  en de Kidsbigband de “Vitzkids”.

Marc exploiteert een muziekstudio waar hij regelmatig CD’s en demo’s produceert. Voor de opname van de filmmuziek van het project ‘de weg naar Heerlen’ hanteert hij in onderstaande film de locatie opname set: